ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ

 

Το αστεροσκοπείο διαθέτει έναν λειτουργικό Θόλο για  παρατηρήσεις  βαθέως ουρανού, με ένα τηλεσκόπιο Celestron C11 ED 

 

 

Η υλοποίηση της ιδέας ενός ερασιτεχνικού Αστεροσκοπείου ξεκίνησε το 2009 έχοντας πολύ μεράκι, ζήλο και όνειρα. Ένας από τους κύριους σκοπούς του Ερασιτεχνικού Αστεροσκοπείου ''Κένταυρος'' είναι η διάδοση της εκλαϊκευμένης Αστρονομίας στο ευρύ κοινό. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας ο άνθρωπος ήρθε πιο κοντά, πιο εύκολα στον κόσμο της Αστρονομίας.
Ο επισκέπτης μπορεί να μυηθεί στην Αστρονομία, να παρατηρήσει το Νυχτερινό Ουρανό με το καταδιοπτρικό τηλεσκόπιο του Αστεροσκοπείου, να δει τις εκρήξεις στην Ατμόσφαιρα του Ήλιου, με ένα από τα 2 εξειδικευμένα Ηλιακά τηλεσκόπια Ha να τραβήξει φωτογραφία με τη φωτογραφική μηχανή του ή το κινητό του τη Σελήνη και τους πλανήτες. Μπορεί επίσης να δει το πρώτο στην Ελλάδα εκπαιδευτικό, διαδραστικό,  Ηλιακό ραδιοτηλεσκόπιο, το οποίο καταγράφει την ηλιακή δραστηριότητα μέσω υπολογιστή ή να ακούσει την ραδιοεκπομπή του Ηλίου, αφού μετατραπεί πρώτα σε ακουστικά κύματα.

Η είσοδος για όλους είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Το Αστεροσκοπείο μπορεί να φιλοξενήσει γκρουπ μαθητών και φοιτητών με δωρεάν διαμονή από όλη την Ελλάδα. Καθώς και μεμονωμένα άτομα φίλων της Αστρονομίας και ερασιτέχνες Αστρονόμους.

Δεν επιτρέπετε η είσοδος σε άτομα κάτω των 18 χωρίς συνοδό.  

Το Αστεροσκοπείο βρίσκετε στη Σκόπελο 

 

 

Τ